Vul een waarde in

Traileronderhoud en -reparatie

'Meer dan 50 jaar ervaring in het onderhouden en repareren van trailers.'

Al het onderhoud en reparaties worden in onze eigen werkplaatsen uitgevoerd.

Ons dienstenpakket is erg uitgebreid, variërend van Technische keuringen tot schadeherstel en onderhoudscontracten. Staat de onderhouds- of reparatiedienst die u zoekt er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Dan bekijken we samen de verschillende mogelijkheden.

Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een waarde in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig telefoonnummer in, met een maximum van 13 karakters
Vul een waarde in
 • Plan direct een afspraak bij een van onze werkplaatsen of neem contact op.

Trailer onderhoud en herstellingen

Wij verwelkomen alle typen trailers: zowel de gehuurde als geleasede trailers, maar ook uw eigen trailervloot. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u altijd een passende oplossing bieden voor uw onderhouds- en reparatievraagstukken. In de verschillende werkplaatsen staan onze gecertificeerde monteurs voor u klaar om geplande én ongeplande reparaties aan uw trailer(s) uit te voeren. Mocht het u niet uitkomen om naar een van onze werkplaatsen te komen, dan komen onze monteurs graag naar u toe. We beschikken namelijk over een steeds groter wordende vloot aan mobiele service bussen waarmee we onderhoud en kleine noodreparaties op locatie kunnen uitvoeren.

Transparant en flexibel

De onderhoudsoplossingen van TIP zijn bedoeld om u maximale flexibiliteit te geven. Onze standaard onderhoudstarieven omvatten all inclusive vaste tarieven voor de meeste standaard onderhoudswerkzaamheden zoals technische keuringen, controles van materieel, EBS/ABS-diagnoses, onderhoud van de remmen, assen, ophanging, elektronische componenten, koelmotoren, laadkleppen, of werkzaamheden aan de carrosserie.

De voordelen van onze onderhouds- en reparatiediensten:

 • Planbare kosten door vooraf vastgestelde prijzen
 • Verbeterde uptime en efficiënter gebruik van de vloot
 • Een team van gecertificeerde monteurs die zich toeleggen op uw onderhouds- en reparatievereisten
 • We voldoen aan al uw veiligheids- en compliance-eisen

Wat zit er in onze onderhoudsservice?

 • Technische keuringen
 • Periodieke apparatuur controles en inspecties voor remmen, assen en carrosserie op basis van aanbevelingen van fabrikanten en verwachte jaarlijkse kilometerstand
 • Beheer van onderhoud en reparaties
 • Onderhoud van banden
 • Pechhulpservice
 • Schadeherstelbeheer
 • Onderhoud van de koelmotor
 • Onderhoud van de laadklep

Technische keuringen, reparatie en onderhoud

 • Alle merken
 • Alle onderdelen op voorraad
 • Reparatie op locatie

Laadliftservice

 • Gekwalificeerd personeel
 • Juiste aandacht
 • Gecertificeerd

Mobiele werkplaatsen

 • Volledig uitgerust
 • Klein onderhoud en reparaties
 • Op gewenste locatie

Meer diensten

Bekijk al onze onderhouds- en reparatiediensten. 

Lees meer

Trailer huren

TIP biedt flexibele trailerverhuuroplossingen voor zowel de korte als lange termijn en dit tegen concurrerende prijzen. Hiermee kunnen we uw onverwachte behoeften invullen.

Lees meer

Pechhulp service

TIP heeft een uitgebreide pechhulp service in Europa en Canada, met 24-uurs ondersteuning, 365 dagen per jaar. Met ondersteuning in 18 talen, kunnen onze toegewijde en gecertificeerde technici uw chauffeurs zo snel als mogelijk weer op weg helpen. Bel voor de pechhulp service: 03/545.76.86

Lees meer

Trailer leasen

TIP heeft een groot aanbod aan trailers met flexibele financieringsopties zoals huurkoop en sale en leaseback.

Lees meer

Welke soorten onderhoud bieden jullie aan?

Wij bieden verschillende onderhouds- en reparatiediensten om de prestaties van uw wagenpark te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen, waardoor uw activiteiten flexibeler en winstgevender worden. Naast onderhoud bieden we ook schadeherstelbeheer aan.

Kunnen jullie mijn trailers op locatie herstellen?

Ja, we hebben volledig uitgeruste servicebusjes waarmee onze monteurs kleine herstellingen en noodreparaties eender waar kunnen uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor de onderhoudsdiensten van TIP?

Laat ons weten welke onderhoudsdiensten u nodig hebt en we sturen u een offerte.

Ik wil graag een afspraak maken om mijn trailer te laten herstellen.

Plan hier online uw afspraak in bij één van onze werkplaatsen.

Ik heb een eigen trailervloot/trailer die onderhoud nodig heeft. Kan ik dit bij een TIP werkplaats laten doen?

Ja, we zijn volledig gespecialiseerd in het onderhouden van trailers, ook met uw eigen vloot kunt u bij ons terecht. Plan uw afspraak in een van onze werkplaatsen.

Krijg ik een servicemelding wanneer ik trailers lease bij TIP?

Ja, u ontvangt servicemeldingen, tenzij u ervoor kiest om zelf verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud.

Is het mogelijk om de pechverhelping in te zetten voor mijn eigen vloot?

Als u alleen een pechverhelping contract wil voor uw eigen vloot, zonder onderhoud, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Waar kan ik de TIP werkplaatsen vinden?

Wij hebben meer dan 80 werkplaatsen in Europa. U kunt de dichtsbijzijnde werkplaatsen vinden in de locatiezoeker, of u kunt een afspraak maken voor onderhoud in een van onze werkplaatsen.

Wat is inbegrepen in het full servicecontract?

Full service omvat onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, onderdelen van koeleenheden, andere onderdelen en pechhulp service en reparatiemanagement.

Welk soort bandenmerk gebruiken jullie?

Onze voorkeursleverancier is Goodyear. Daarnaast hebben we een groot aanbod aan andere bandenmerken.

Hoe lang duurt het om de trailer te onderhouden?

We streven ernaar om uw trailers binnen 1 werkdag klaar te hebben voor afhaling.

Verkopen jullie onderdelen?

Ja, we verkopen onderdelen in al onze werkplaatsen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid onderdelenmagazijn in Wijchen, Nederland.

Boxtrailer

Een boxtrailer, ook wel kastentrailer genoemd, is een gesloten oplegger en een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer, ook wel tautliner genoemd, is het meest voorkomende type trailer. De trailer heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel alle transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde box-trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. De koelopleggers zijn uitermate geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Containerchassis

Een containerchassis is een eenvoudige manier om containers te vervoeren. In onze vloot hebben we chassis geschikt voor 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers.

Platform trailer

Een platformtrailer, ook wel plateautrailer genoemd, is een platte trailer zonder zijwanden. Dit type trailer is geschikt voor speciaal transport.

Kipper

Of het nu in de landbouw of op de bouwplaats is: de kipper is steeds een betrouwbare aanwinst voor het transport van uw goederen.

Poeder tankoplegger

Onze poeder tankopleggers zijn uitgerust om verschillende soorten droge bulkgoederen te vervoeren, variërend van voedingsmiddelen en diervoeders tot granulaat. We hebben zowel kippende als niet-kippende tankopleggers in onze vloot.

Vloeistoffen tankoplegger

We hebben diverse tankopleggers die geschikt zijn voor het vervoeren van vloeistoffen, variërend van levensmiddelen tot chemische producten.

Kroll Vacuümtruck

De Kroll vacuümtruck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging voor rioolonderhoud en -reiniging.

Kaiser Moro Vacuümtruck

De Kaiser Moro vacuümtruck, of zuigwagen, beschikt over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging voor rioolonderhoud en -reiniging.