<
Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

TIP Insight

Het creëren van een transparanter, efficiënter en veiliger transportecosysteem.

TIP Insight is ons aanbod van op telematica gebaseerde digitale diensten waarmee wij trailer-telematica naar een hoger niveau tillen. Met TIP Insight beschik je op ieder moment over actuele informatie over je trailers. Zo kun je bijvoorbeeld direct zien waar jouw trailers zich bevinden en wat de conditie is van de trailers en hun lading.

TIP Insight maakt gebruik van een aantal elementen, die samen zorgen voor de levering van de informatie. Het gaat hierbij om telematica-apparatuur die op de trailer wordt gemonteerd, optionele sensoren en een online gebruiksvriendelijk platform om de gebruiker van actuele informatie te voorzien. De techniek is geschikt voor alle trailertypes en -merken en daardoor ook toepasbaar op gemengde trailervloten.

Klanten kunnen met TIP Insight gebruik maken van een aantal verschillende functies, variërend van een eenvoudige 'track and trace', met geofencing-mogelijkheid, tot prestatie gerelateerde informatie en meldingen over diverse traileronderdelen. Van de prestaties van het remsysteem en het openen van achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koelunit. Deze functies zijn naar persoonlijke wens aan te passen.

Voordelen:

 • Eenvoudige 'track and trace'-functie om trailerbewegingen te volgen
 • Controle remprestaties en bandenspanning
 • Temperatuurcontrole van de koelunits en de status van de deur, geopend/gesloten
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief online platform met meldingen en aanpasbare rapportage
 • Maak verbinding met andere wagenparkbeheer-/telematicasystemen voor de hele trailervloot

Het TIP Insight aanbod bestaat uit verschillende onderdelen. Klik op de onderstaande tabbladen om meer te weten te komen over de specifieke onderdelen.

Download hier onze TIP Insight-brochure.

Wat is FleetConnected?

FleetConnected is hét online platform waar alle trailerinformatie samenkomt. Het biedt zicht op je trailers in realtime. Het brengt activiteiten in beeld en maakt interactie met chauffeurs mogelijk. FleetConnected biedt bovendien een aantal rapportagetools die helpen jouw trailervloot efficiënt en veilig te beheren. Het platform is eenvoudig te integreren met je bestaande software, voor extra functionaliteiten.

TRACK EN TRACE

 • Actuele locatie en rijrichting
 • Bereken routes, bekijk kilometerstand, snelheden en geschatte aankomsttijd

STATUS

 • Rijden of stilstaan
 • Asbelasting

GEO-FENCING

 • Meldingen bij het betreden en verlaten van vooraf ingestelde gebieden
 • Meldingen met betrekking tot geplande aankomsttijden

MELDINGEN

 • Snelheid, abrupt remmen
 • Overbelasting, rolstabiliteit

RAPPORTAGE

 • Op afstand gebaseerde activiteitenstatus
 • Gepersonaliseerde inrichting

Waarom FleetConnected?

FleetConnected is een intuïtief, gebruiksvriendelijk online platform met realtime inzicht in de trailervloot. Het bevat analytische tools en helpt om trailervloten effectief te beheren. Functionaliteiten variëren van simpele ‘track and trace’ met geofencing, tot prestatie-gerelateerde meldingen.

Hoe werkt FleetConnected?

Door FleetConnected te integreren met telematica die op je trailers wordt gemonteerd, kun je online inloggen om de actuele gegevens te bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om reactief meldingen te ontvangen met informatie over de locatie of de prestaties van de trailervloot. Beschik je al over bestaande telematica of andere applicaties voor vlootbeheer, dan is het mogelijk om FleetConnected te integreren met TIP's API, DataBridge. Hiermee kun je de programma's aan elkaar koppelen en zo gebruik maken van een efficiëntere trailervloot.

Maak verbinding met FleetConnected:

Wat is FleetBeat?

FleetBeat is een telematica hardware apparaat die op de trailer wordt gemonteerd. Het is ontworpen om zoveel mogelijk data vast te leggen van trailers met beperkte elektronica, zoals schuifzeil- of kastentrailers. FleetBeat haalt realtime locatie- en EBS-gegevens op en deelt ze in het online platform FleetConnected. Gebaseerd op deze gegevens heb je altijd inzicht in de actuele conditie van jouw trailers en kun je het beheer optimaliseren.

 

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailer locatie, de status van de trailer: of deze rijdt of stilstaat, snelheid en kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, abrupt remmen, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.

Waarom FleetBeat?

FleetBeat zorgt ervoor dat trailers op de weg blijven. De directe toegang tot actuele informatie in het online platform FleetConnected, helpt je om slimmere beslissingen te nemen. Met FleetBeat haal je het maximale uit het traileronderhoud en de inzet van je trailers.

Hoe werkt FleetBeat?

Na de installatie van de FleetBeat telematica en het opzetten van de backoffice, deelt de geïnstalleerde hardware rechtstreeks waardevolle gegevens over je vloot met FleetConnected.

Wat is FleetBeat-Cooler?

Net als bij FleetBeat, is FleetBeat-Cooler een telematica hardware-oplossing die op de trailer wordt gemonteerd. Deze oplossing is voornamelijk bedoeld voor koeltrailers of voor trailers die een betere beveiliging nodig hebben. Naast track & trace beschikt het ook over EBS-data, koelerbeheer op afstand, aansluiting op meetinstrumenten en andere trailersystemen en randapparatuur zoals deursensoren of bandenspanningscontrolesystemen.

 

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailerpositie, de status van de trailer: of deze rijdt of stilstaat, snelheid en kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, abrupt remmen, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.
 • Temperatuurcontrole mogelijk
 • Verbinding met koeler/logger systemen om te rapporteren over brandstofniveaus, foutcodes, diesel/elektrische uren
 • Biedt functionaliteit voor deursensoren.

Waarom FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler helpt om de veiligheid van je trailers en hun lading te verhogen en levert een bijdrage aan de verbetering van de veiligheidsstandaarden. Doordat je in vrijwel iedere situatie je complete vloot in beeld hebt, is wagenparkbeheer vele malen eenvoudiger.

Hoe werkt FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler wordt in de meeste gevallen geïnstalleerd dichtbij de EBS onder het chassis. Na installatie en het opzetten van de backoffice, deelt de geïnstalleerde hardware rechtstreeks waardevolle gegevens over je vloot met FleetConnected. Vanaf dat moment kan de wagenparkbeheerder de trailers efficiënter monitoren en beheren.

Wat is TyrePlus?

TyrePlus is de volgende generatie oplossingen voor bandenspanningscontrole. Deze telematica is speciaal ontwikkeld om de kosten van de trailervloot terug te dringen en de veiligheid te verbeteren. Naast bandenspanningscontrole, biedt TyrePlus ook temperatuurgegevens om bandenlekkage vroegtijdig te ontdekken. Met TyrePlus ontvangen wagenparkbeheerders de rapportages over banden via FleetConnected. Bij afwijkingen ontvangen ze direct een melding.

 • Detecteert te harde of te zachte banden
 • Rapporteert iedere minuut om vroegtijdige bandenlekkage te ontdekken, hierdoor neemt de verkeersveiligheid toe
 • Detecteert temperatuur, waardoor de kans op een klapband afneemt
 • Reduceert brandstofkosten, aantal pechgevallen en verlengt de levensduur van de band
 • Vermindert de CO2 uitstoot en bandendiefstal
 • Helpt ervoor te zorgen dat de trailers volgens schema rijden

Waarom TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen om bandenspanning op het aanbevolen niveau te houden en om in een vroeg stadium afwijkingen te ontdekken. Hiermee haal je het maximale uit de levensduur van de band en zorg je ervoor dat banden op tijd gerepareerd kunnen worden. Daarnaast voorkom je onjuist ingestelde bandenspanningen die kunnen leiden tot plotselinge bandenproblemen en onnodige stilstand.

Hoe werkt TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen voor alle type trailers. De oplossing verzamelt actuele bandenspanningsinformatie van de sensoren en verstuurt dit naar het dashboard. Op de velg gemonteerde TyrePlus-sensoren zorgen voor een continue correlatie tussen bandtemperatuur en -druk om de betrouwbaarheid te verbeteren.

TyrePlus levert doorlopend updates over bandenspanning en temperatuur van iedere band. Wagenparkbeheerders kunnen daarmee eenvoudig de bandenprestaties volgen. Bij controle of vervanging van een band, beschikken de vlootdepots via TyrePlus altijd over de meest recente gegevens.

Wat is DoorPlus?

DoorPlus is een magnetisch deurcontact dat detecteert of een trailerdeur geopend of gesloten is. Het geavanceerde deurcontact-systeem stuurt een ‘open/gesloten’ signaal naar FleetBeat-CoolerFleetBeat-Cooler kan worden gekoppeld aan maximaal 10 sensoren. De status van de deuren wordt weergegeven op het FleetConnected platform. Veranderingen in de deurstatus worden zowel realtime als in een historisch overzicht weergegeven.

 • Detecteert het openen/sluiten van de deuren en rapporteert hierover in het online platform
 • Biedt extra beveiliging voor waardevolle ladingen
 • Helpt ervoor zorgen dat de ladingtemperatuur constant blijft
 • Ook geschikt voor niet-gekoelde box trailer

Waarom DoorPlus?

DoorPlus biedt meer dan alleen beveiliging, het zorgt ook voor bescherming van de lading. Zo kun je bijvoorbeeld temperatuurverschillen voorkomen doordat je ongeoorloofd openen van de koeltrailers uitsluit. DoorPlus biedt de gemoedsrust die een eenvoudig hangslot niet kan bieden.

Hoe werkt DoorPlus?

Het deurcontact is opgebouwd uit twee onderdelen: de schakelaar en de magneet. De geavanceerde schakelaar wordt stevig in de vloer of tegen het plafond van de trailer bevestigd, de magneet wordt op de deur gemonteerd.
Wanneer de magneet in de buurt van de schakelaar komt en de deur is gesloten, dan is het systeem geactiveerd en wordt het signaal opgepikt door de telematica.
Als de deur geopend wordt, wordt de magneet weggetrokken van de schakelaar, het systeem verandert van modus en een realtime signaal wordt opgevangen door de FleetBeat-Cooler-telematica.

Een magnetisch deurcontact detecteert wanneer een laaddeur wordt geopend of gesloten en stuurt een bijbehorend bericht naar FleetBeat-Cooler. In FleetConnected worden de veranderingen in de deurstatus in realtime weergegeven en bovendien getoond in een historisch overzicht.

Wat is DataBridge?

DataBridge is TIP’s API en biedt de mogelijkheid om FleetConnected makkelijk te koppelen aan andere applicaties of software die je al gebruikt.

Waarom DataBridge?

Verhoog de effectiviteit door je bestaande applicaties te koppelen aan de oplossing van TIP, zodat je slechts één platform hoeft te gebruiken.

Hoe werkt DataBridge?

DataBridge brengt alle softwareapplicaties samen. De technologie stelt je medewerkers in staat om snel alle relevante informatie uit de centrale database te verzamelen, zonder dat ze over veel technische kennis hoeven te beschikken. Hierdoor werken je medewerkers met de applicaties die ze kennen, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de voordelen van TIP Insight.

TIP Insight klantenservice

Wij staan voor u klaar om u te helpen om alles te halen uit TIP Insight en de verschillende telematica oplossingen.

Hoe bereikt u ons?

 • Maak verbinding met de klantenservices van TIP Insight en maak met een paar klikken een ticket aan.
 • Onze experts staan van maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur voor u klaar.
 • Op verzoek kunnen onze TIP Insight Support Experts telefonisch worden toegevoegd.

TIP Insight klantenservice: Uw succes is onze prioriteit!

 • Al uw verzoeken worden op één plek opgeslagen.
 • Dien uw aanvraag op ieder moment online in.
 • Bespaar tijd:
  Uw verzoek wordt rechtstreeks naar onze TIP Insight-experts gestuurd.
 • Bekijk onze kennis databank van TIP Insight en vind direct antwoorden via artikelen, veelgestelde vragen en ander referentiemateriaal.
 • Onbeperkt toegang tot de servicedesk als onderdeel van het TIP Insight all-inclusive tarief.

TIP Insight klantenservice

Something went wrong. Please try again.