Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

TIP Insight

Het creëren van een transparanter, efficiënter en veiliger transportecosysteem.

TIP Insight is ons aanbod van op telematica gebaseerde digitale diensten waarmee wij trailer-telematica naar een hoger niveau tillen. Als je wil weten waar jouw trailers zich bevinden, maar ook wilt rapporteren over hun 'gezondheid', dan kan TIP Insight helpen.

TIP Insight bestaat uit een aantal onderdelen: een telematica-apparaat dat op de trailer wordt gemonteerd, optionele sensoren en een gebruiksvriendelijk platform om de gebruiker van informatie te voorzien.

Klanten kunnen met TIP Insight gebruik maken van verschillende functies, variërend van een eenvoudige 'track and trace', met geofencing-mogelijkheid, tot prestatie gerelateerde informatie en meldingen over diverse onderdelen. Van de prestaties van het remsysteem en het openen van achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koelunit.

Voordelen:

 • Eenvoudige 'track and trace'-functie om trailerbewegingen te volgen
 • Controle remprestaties en bandenspanning
 • Temperatuurcontrole van de koelunits en de status van de deur, geopend/gesloten
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief online platform met alerts en aanpasbare rapportage
 • Maak verbinding met andere wagenparkbeheer-/telematicasystemen voor de hele trailervloot

Klik op de onderstaande tabbladen voor meer informatie over de onderdelen waaruit het TIP Insight aanbod bestaat.

Download hier onze TIP Insight-brochure (EN)

Wat is FleetConnected?

FleetConnected is een online platform dat zicht houdt op je trailers en realtime informatie geeft. Het maakt interactie met chauffeurs mogelijk en geeft een beeld van hun activiteiten. FleetConnected biedt daarnaast een aantal rapportagetools welke helpen bij het beheren van het wagenpark voor efficiënt en veilig gebruik van trailers.

Het platform kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande software om extra functionaliteit te bieden voor jouw wagenparkgegevens.

TRACK EN TRACE

 • Huidige locatie en rijrichting
 • Bereken routes, bekijk kilometers, snelheden en geschatte aankomsttijd

SATUS

 • Rijden of stilstaan
 • Asbelasting

GEO-FENCING

 • Meldingen bij het betreden en verlaten van vooraf ingestelde gebieden
 • Meldingen met betrekking tot geplande aankomsttijden

ALARMEN

 • Snelheid, hard remmen
 • Overbelasting, rolstabiliteit

RAPPORTAGE

 • Op afstand gebaseerde activiteitenstatus
 • Aanpasbaar aan je wensen

Waarom FleetConnected?

FleetConnected biedt een intuïtief, gebruiksvriendelijk online platform met realtime zichtbaarheid van trailers, analytische tools en helpt in het algemeen om trailervloten effectief te beheren. De functies op het platform variëren van een simpel ‘track and trace’ met geofencing-mogelijkheid tot prestatie gerelateerde meldingen.

Hoe werkt FleetConnected?

Door FleetConnected te integreren met hardware die op je trailers wordt gemonteerd, kun je inloggen op het platform of reactief worden gewaarschuwd met informatie over de locatie of de prestaties van de trailervloot. Wanneer je al beschikt over bestaande telematica of andere applicaties voor vlootbeheer, kun je FleetConnected integreren met TIP's API, DataBridge. Hiermee kun je de programma's aan elkaar koppelen en profiteren van een 'hele vloot'-visie.

Maak verbinding met FleetConnected:

Wat is FleetBeat?

FleetBeat is een telematica hardware apparaat dat op een trailer wordt gemonteerd. Dit zorgt voor rechtstreekse locatiegegevens en informatie over het remsysteem. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar het online softwareplatform, FleetConnected. Een directe verbinding met het EBS-systeem van de trailer zorgt voor informatie dat inzicht geeft over de prestaties en gezondheid van je trailervloot.

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailerpositie, rijden vs stilstaan, snelheid en kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, harde remmomenten, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.

Waarom FleetBeat?

FleetBeat zorgt ervoor dat het trailergebruik op de eerste plaats komt. Directe toegang tot operationele gegevens in het online platform FleetConnected helpt je om slimmere beslissingen te maken om het dagelijks gebruik van je trailers te beheren en te verbeteren. Ben je op zoek naar het optimaliseren van je traileronderhoud en de uptime van je trailers, dan kun je erop vertrouwen dat FleetBeat je deze informatie geeft.

Hoe werkt FleetBeat?

Na de installatie van de FleetBeat telematica en het opzetten van de backoffice, communiceert de hardware realtime operationele gegevens met FleetConnected.

Wat is FleetBeat-Cooler?

Net als bij FleetBeat, is FleetBeat-Cooler een robuust telematica hardware apparaat dat op een trailer wordt gemonteerd. Dit zorgt voor realtime locatie gegevens en data over het remsysteem, dat wordt verstuurd naar ons softwareplatform, FleetConnected. Ook hierbij zorgt een directe verbinding met het EBS-systeem van de trailer voor informatie dat inzicht geeft over de prestaties en gezondheid van je trailervloot.

FleetBeat-Cooler biedt daarentegen ook koelerbeheer op afstand, verbinding met dataloggers en maakt het mogelijk om een connectie te maken met deursensoren (zie DoorPlus).

 • Geïntegreerde gps-module voor nauwkeurige rapportage van de trailerpositie, rijden vs stilstaan, snelheid, kilometerstand
 • Automatische registratie van EBS-gegevens dat rapporteert over de rolstabiliteit, harde remmomenten, diagnostische foutcodes, non ISO-connectiviteit, asbelasting enz.
 • Data verzameld in realtime, maar gerapporteerd op intervalbasis.
 • Temperatuurcontrole mogelijk
 • Verbinding met koeler/logger systemen om te rapporteren over brandstofniveaus, foutcodes, diesel/elektrische uren
 • Biedt functionaliteit voor deursensoren.

Waarom FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler verlegt de grenzen van trailer telematica. Het helpt je om de veiligheid van je lading en trailers te optimaliseren en het verbetert de algemene veiligheidsnormen op de weg. Maximale connectiviteit zorgt voor operationele transparantie en vereenvoudigt het wagenparkbeheer in vrijwel iedere situatie.

Hoe werkt FleetBeat-Cooler?

FleetBeat-Cooler wordt normaal gesproken geïnstalleerd dichtbij de EBS onder het chassis. Na de installatie en het opzetten van de backoffice, communiceert de hardware realtime operationele gegevens met FleetConnected. Vanaf dat moment kan de wagenparkbeheerder de trailers efficiënter monitoren en beheren.

Wat is TyrePlus?

TyrePlus is de volgende generatie oplossingen voor bandenspanningscontrole voor trailers. De methode is speciaal ontwikkeld om de bedrijfskosten van de trailervloot terug te dringen en de voertuigveiligheid te verbeteren. Naast bandenspanningscontrole, biedt TyrePlus ook temperatuurgegevens om de detectie van vroegtijdige lekkage te verbeteren ter ondersteuning van verbeterde voertuigonderhoud en uptime. Dankzij TyrePlus hebben wagenparkbeheerders de mogelijkheid om statusrapporten over banden te ontvangen via FleetConnected, inclusief een vroege waarschuwing in geval van afwijkingen.

 • Detecteert te harde of te zachte banden
 • Rapporteert iedere minuut om vroegtijdig lekkage te ontdekken, hierdoor neemt de verkeersveiligheid toe
 • Detecteert temperatuur, waardoor de kans op een klapband afneemt
 • Reduceert brandstofkosten, aantal pechgevallen en verlengt de levensduur van de band
 • Vermindert de CO2 uitstoot en bandendiefstal
 • Helpt ervoor te zorgen dat de trailers volgens schema rijden

Waarom TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen om bandenspanning op het aanbevolen niveau te houden en om in een vroeg stadium gaatjes te kunnen ontdekken. Dit zorgt voor een maximale levensduur van de band en het repareren van banden in plaats van het vervangen ervan. Een onjuist ingestelde bandenspanning kan ook leiden tot plotselinge bandenproblemen en kan onnodige stilstand veroorzaken.

Hoe werkt TyrePlus?

TyrePlus is ontworpen voor alle type trailers. De oplossing ontvangt continu geüpdatete bandenspanning informatie van intern geplaatste sensoren, dit wordt gecommuniceerd naar je dashboard. Op de velg gemonteerde TyrePlus-sensoren zorgen voor een continue correlatie tussen bandtemperatuur en -druk om de betrouwbaarheid te verbeteren.

TyrePlus levert doorlopend updates aan de backoffice over bandenspanning en temperatuur van elke gemonitorde band. Wagenparkbeheerders kunnen hiermee eenvoudig de bandenprestaties volgen.

Wanneer een band gecontroleerd of vervangen moet worden, levert TyrePlus direct de gegevens aan vloot depots, zodat het onderhoud gepland kan worden wanneer dat nodig is.

Wat is DoorPlus?

DoorPlus is een magnetisch deurcontact dat detecteert of een trailerdeur geopend of gesloten is. Het geavanceerde deurcontact-systeem stuurt een ‘open/gesloten’-waarde naar FleetBeat-CoolerFleetBeat-Cooler kan worden gekoppeld aan maximaal 10 sensoren. De status van de deuren wordt weergegeven op het FleetConnected platform. De oplossing visualiseert veranderingen in de deur status zowel realtime als in een historische overzichtsgrafiek.

 • Detecteert het openen/sluiten van de deuren en rapporteert hierover in het backend platform
 • Biedt extra beveiliging voor waardevolle ladingen
 • Helpt ervoor zorgen dat de ladingtemperatuur constant blijft
 • Ook geschikt voor niet-gekoelde box trailers

Waarom DoorPlus?

DoorPlus biedt meer dan alleen een methode voor het beveiligen van een trailerdeur, het zorgt ook voor bewaking, bijvoorbeeld door het voorkomen van temperatuurverschillen door het ongeoorloofd openen van de koeltrailers. DoorPlus biedt de gemoedsrust die een eenvoudig hangslot niet kan bieden.

Hoe werkt DoorPlus?

Het deurcontact is opgebouwd uit twee onderdelen: de schakelaar en de magneet. De geavanceerde schakelaar technologie wordt stevig in de vloer of tegen het plafond van de trailer bevestigd, de magneet wordt op de deur gemonteerd.

Wanneer de magneet in de buurt van de schakelaar komt en de deur is gesloten, dan is het systeem geactiveerd en wordt er een signaal opgepikt door het telematica apparaat.

Als de deur geopend wordt, wordt de magneet weggetrokken van de schakelaar, het systeem verandert van modus en een realtime signaal wordt opgevangen door het FleetBeat-Cooler-telematicatoestel.

Een magnetisch deurcontact detecteert wanneer een laaddeur wordt geopend of gesloten en stuurt een bijbehorend bericht naar FleetBeat-Cooler. In FleetConnected worden de veranderingen in de deurstatus in realtime gevisualiseerd en deze worden eveneens weergegeven in een historisch overzichtsgrafiek.

Wat is DataBridge?

DataBridge is TIP’s API en biedt snelle integratiemogelijkheden tussen TIP Insight en andere applicaties die je al gebruikt.

Waarom DataBridge?

Verhoog de productiviteit door je bestaande applicaties naadloos te koppelen aan de oplossing van TIP, zodat maar één platform gebruikt hoeft te worden.

Hoe werkt DataBridge?

DataBridge brengt alle softwareapplicaties samen in intelligente bouwstenen. De technologie stelt je softwarepartners in staat om snel alle relevante informatie uit de centrale database te verzamelen, zonder diepgaande technische kennis. Hierdoor kunnen je medewerkers werken in applicaties die ze kennen en applicaties die direct werken met de telematica-oplossing.

Something went wrong. Please try again.