Vul een waarde in
  • Netherlands
    • Dutch
    • English
  • United Kingdom
    • English
Terug

TIP Antwerpen steunt Optifuel Challenge

Afgelopen week heeft TIP Antwerpen de Optifuel Challenge gesteund met de inzet van twee schuifzeiltrailers. De Optifuel Challenge is een wedstrijd rond ecologisch rijden georganiseerd door Renault Trucks.

Tijdens het evenement gaan chauffeurs de uitdaging aan om een parcours zo zuinig mogelijk af te leggen in een Renault Trucks T High gecombineerd met een geladen schuifzeiltrailer van TIP. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

TIP steunde zowel het evenement voor België als voor Luxemburg met de inzet van de trailers. Voor TIP een mooi doel om te steunen, aangezien duurzaamheid in de sector een groot en steeds belangrijker wordend thema is. Ook bij TIP staat het thema centraal, zo wordt er steeds meer aandacht besteed aan onder andere het inzetten van data om zo de CO2 uitstoot te beperken.

Dit jaar organiseerde Renault Trucks voor de vijfde keer het evenement. De wedstijd illustreert perfect in welke mate Renault Trucks zich samen met de chauffeurs inzet om het verbruik vanaf de eerste kilometer duurzaam te verlagen dankzij een globale benadering voor voertuig, chauffeur en services. Aan de vorige editie namen 3.000 chauffeurs van 2.300 bedrijven uit 29 landen deel. De chauffeur die erin slaagt om de eerste podiumplaats te bemachtigen, krijgt de eer om zijn land te vertegenwoordigen op de internationale finale in oktober 2019. De grote winnaar van de internationale finale rijdt naar huis met een nieuwe Renault Trucks T High. (Renault Trucks)

Kijk voor meer informatie op http://www.optifuelchallenge.be/

Bekijk een compilatie van de dag via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=rlfiixc88sI&feature=youtu.be

2019/07/04

"Het dividend van logistieke gegevensuitwisseling"

Als wij in de logistiek de winstgevendheid en efficiëntie willen vergroten, moeten we onze gegevens uitw...

2019/07/22

"Maximalisatie van trailerprestaties binnen Europa "

TIP en het pan-Europese netwerk van pechverhelping en werkplaatsen kunnen je bijstaan bij pech. Dit helpt...

2019/07/16

"Is het de moeite waard om op de blockchain trein te springen?"

Blockchain toepassingen zijn interessant voor trailerparkbeheerders. Is het de moeite waard om op de trei...

2019/07/08