Vul een waarde in
Terug

Trailer Wizards maakt deel uit van TIP

Transactie versterkt positie op de Canadese markt verder

AMSTERDAM - 30 december 2019 - TIP Trailer Services, een portfoliobedrijf van I Squared Capital en een van de toonaangevende leveranciers van trailerlease, verhuur, onderhoud en reparatie in Europa en Canada, maakt bekend dat het de overname van Trailer Wizards, een toonaangevende leverancier van trailerverhuur en leasingdiensten in Canada heeft afgerond. Dit volgt op de aankondiging van 4 september 2019 over de ondertekening van de overeenkomst voor de overname.

Na de overname zal TIP Trailer Wizards integreren met zijn bestaande Canadese bedrijf, Train Trailer Rentals. Dit plaatst TIP in een goede positie voor groei op lange termijn, omdat het zijn positie op de Canadese markt verder versterkt. De acquisitie diversifieert zowel de geografische voetafdruk in Canada met de uitbreiding van activiteiten naar nieuwe provincies als het servicesegment met meer gespecialiseerde trailers.

"Na de recente acquisitie van PEMA in Europa is de acquisitie van Trailer Wizards een andere belangrijke mijlpaal in het groeipad van TIP", aldus Bob Fast, President en CEO van TIP Trailer Services. “Door het combineren van Trailer Wizards en Train Trailer Rentals, kunnen we het beste bieden in flexibele oplossingen voor commerciële trailervloten en groeikansen nastreven voor de gecombineerde bedrijven. We zijn van plan te blijven investeren in het ontwikkelen van onze langdurige klantrelaties met transport-, logistiek- en retailklanten van wereldklasse in Canada. ”

De Canadese divisie van TIP zal een gecombineerde vloot hebben van meer dan 33.000 trailers, koeltrailers, containerchassis en flatbed trailers/diepladers. Het gecombineerde bedrijf zal meer dan 500 mensen in dienst hebben, waaronder ongeveer 300 monteurs, op bijna 30 locaties in Canada, van Prince Edward Island tot British Columbia.

Het management van de gecombineerde onderneming werkt samen aan een integratieplan om een ​​soepele overgang mogelijk te maken. Tenzij anders gecommuniceerd, blijven bestaande contracten, services, voorwaarden en processen van kracht bij beide bedrijven.

 

Over TIP

TIP Trailer Services is gespecialiseerd in trailer lease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie, evenals andere diensten met toegevoegde waarde voor transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada. Het bedrijf heeft een van de grootste en meest gevarieerde vloten voor verhuur en lease van trailers met meer dan 70.000 opleggers. TIP, met het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft ruim 2.000 medewerkers in dienst en bedient haar klanten vanuit 98 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada.

Over Trailer Wizards

Trailer Wizards is opgericht in 1963 en is Canada's grootste nationale commerciële trailerverhuur-, lease-, verkoop-, service-, onderdelen- en opslagbedrijf. Vandaag heeft Trailer Wizards 21 locaties verspreid over de kust van Canada, waaronder 14 volledig bemande klantenservicecentra. Ga voor meer informatie naar: https://trailerwizards.com

Contact

TIP Europe

Media
Marc Aandeweg
Vice President Sales & Marketing
T +31 (0)20 504 – 1767
M +31 (0)613 114293
E marc.aandeweg@tipeurope.com

Investor Relations
Kapil Sharma
Treasury and Investor Relations Director
T +31 (0)20 504 1677
M +31 (0)621 105358
E kapil.sharma@tipeurope.com

Trailer Wizards
Saroj Motwani
Senior Marketing & Communications Specialist
T +1 905 740 3925
E saroj.motwani@trailerwizards.com

2020/01/02

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"Krachtige organisatie TIP Benelux"

TIP is in beweging. Naast de eerdere aankondigingen van één sterk merk, willen we graag laten weten dat...

2021/06/22

"TIP koopt 1000 nieuwe trailers"

TIP heeft recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers...

2021/06/14

"Geef uw trailer een tweede leven"

Door tekorten in de markt zien we dat steeds meer klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om oudere trail...

2021/06/09