Vul een waarde in
Terug

TIP koopt 1000 nieuwe trailers

3 nieuwe TIP koeltrailers

TIP heeft onlangs ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers en zijn bedoeld voor zowel de Nederlandse als Belgische verhuurmarkt. TIP speelt hiermee in op de toegenomen vraag in de trailermarkt.

Stijgende levertijden

De afgelopen periode is er in de hele sector een steeds groter tekort aan trailers ontstaan. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de oplopende levertijden bij de trailerfabrikanten omdat er in 2020 en 2021 minder trailers zijn besteld. De fabrikanten hebben hierdoor de productie afgeschaald en de voorraden afgebouwd. Momenteel trekt de markt snel aan en komen de trailerfabrikanten in de knel met de productie van nieuwe trailers. Daarnaast speelt ook het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium een belangrijke rol. Dit komt eveneens doordat producenten vorig jaar de productie hebben afgeschaald en de voorraden afgebouwd. Bovendien is de tweedehands trailermarkt booming. Al deze factoren zorgen voor veel schaarste, ook in de truck- en trailerbouw.

Herstel van de economie

De transportsector wordt vaak gezien als een barometer. De eerste tekenen van economisch herstel zien we in onze sector als eerste en zijn sinds eind 2020 zichtbaar. TIP zag eind vorig jaar dit herstel in de verhuurmarkt al snel op gang komen. Door onzekerheid in de markt besluiten onze klanten namelijk vaker om extra trailercapaciteit in te huren in de plaats van er zelf een aan te schaffen. Hierdoor is een enorme groei in de vraag naar trailers ontstaan.

Wie nu een trailer bestelt, ontvangt die pas in 2022. Door deze oplopende levertijden en om aan de grote vraag van onze klanten te voldoen, hebben wij besloten om meer dan 1000 trailers te bestellen om onze klanten van dienst te kunnen zijn. Eind vorig jaar hebben wij een bestelling van ruim 250 trailers geplaatst bij diverse trailerfabrikanten. Met de snelgroeiende schaarste en oplopende levertijden hebben wij hier begin dit jaar nog eens een bestelling van ruim 750 trailers aan toegevoegd. Dit betreft verschillende soorten trailers zoals koeltrailers, schuifzeiltrailers, box-trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. De verwachting is dat de bestelde trailers nog dit jaar worden geleverd. Met deze leveringen kunnen wij onze klanten zo goed als mogelijk blijven dienen.

Wanneer wachttijden op nieuwe trailers te hoog oplopen, is het ook mogelijk dat wij bestaande trailers een tweede leven geven door middel van een grondige renovatie in onze werkplaats. Lees meer.

Heeft u vragen

De verwachting is dat de vraag naar trailers verder aanhoudt. Weet u nu al dat u later in het jaar extra trailers nodig zult hebben? Maak dan nu al een afspraak en reserveer uw trailer(s). Neem hiervoor contact op met uw vaste contactpersoon of vul ons contactformulier in.

2021/06/14

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP aanwezig op Transpro Waregem"

Op 1 en 2 juni is TIP aanwezig op de Transpro in Waregem. Transpro is een nieuwe beurs voor alle actoren ...

2022/05/20

"Eurotunnel opent in samenwerking met TIP een onderhoudsdienst in C..."

Ons TIP-team in Frankrijk is onlangs een samenwerking aangegaan met Eurotunnel om een nieuwe mobiele onde...

2022/03/11

"Nieuwe trailers geleverd bij TIP"

Eerder communiceerden we al dat TIP recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers heeft besteld voor de vloot in ...

2021/11/11