Vul een waarde in
Terug

TIP en UTA partners van Fretlink: exclusieve services om lokale vervoerders te helpen groeien

Na zijn recente investering in Fretlink (via I squared Capital) in april 2019, gaat TIP nu een stap verder in het partnerschap, beginnend in België. Omdat Fretlink de eerste samenwerking via zijn dienstenplatform uitbrengt, heeft TIP de kans gekregen deze samenwerking te kunnen aanbieden. UTA, de toonaangevende uitgever van brandstof- en servicekaarten voor commercieel goederenvervoer, maakt ook deel uit van deze lancering.

Samenwerking op het gebied van digitale innovatie en groei

Uit een recent onderzoek van TIP is gebleken dat 71% van zijn klanten denkt dat digitalisering en slimme oplossingen hun bedrijf de komende drie jaar gaan veranderen. Met zijn uitgebreide diensten voor lease en verhuur, evenals zijn Europese netwerk van werkplaasten voor onderhoud, reparatie en hulp bij pech-onderweg, wil TIP de ontwikkeling van transportbedrijven ondersteunen door samen te werken met Fretlink.

“We verwachten meer van partners zoals TIP dan betrouwbare services en een goede prijs. We verwachten ook dat ze proactief bijdragen aan onze winstgevende groei, digitale transformatie en ecologische transitie. Kennismaken met Fretlink heeft aan die verwachtingen voldaan. Onze instap op het digitale vrachtplatform van Fretlink is soepel verlopen en heeft ons al zaken gebracht. We kijken ernaar uit om binnenkort gebruik te maken van het vervoerders service platformPatrick Boketi, CEO van FB Logistics Intl.

TIP heeft een vloot van 70.000 trailers die beschikbaar zijn voor full-service leasing en verhuur aan transport- en logistieke klanten in 16 Europese landen en Canada. De 950 monteurs bieden ook onderhoud en reparatie op maat en andere diensten via 91 servicecentra en 201 mobiele service-eenheden.

Het helpen van vervoerders om deadlines op ecologische verantwoordelijkheid te halen zonder marges of reputatie op te offeren, is in toenemende mate afhankelijk van digitale technologieën. De beschikbaarheid vergroten en lege kilometers elimineren, uitval voorkomen en downtime verminderen zijn een uitdaging voor wagenparkbeheerders. Data gaat helpen dit te verbeteren.

Belangrijke partners aan de startlijn

Door de lancering van dit dienstenplatform zijn Fretlink, UTA en TIP bereid bij te dragen aan de groei van vervoerders door goed te kijken naar de behoeftes. Van het vergroten van hun koopkracht, het versoepelen van de manier waarop ze hun bedrijf beheren, tot het vergemakkelijken van het leven van chauffeurs, het dienstenplatform van Fretlink voegt aanvullende diensten toe die een positief effect hebben op de duurzaamheid en ontwikkeling van vervoerders.

«We zijn erg blij om onze samenwerking met Fretlink via het platform te versnellen, omdat TIP op dagelijkste basis een partner kan zijn voor vervoerders. Dit zit in het kern-DNA van TIP. Met de benadering van goed kijken naar de behoeften van de vervoerder, levert Fretlink een duidelijke bijdrage aan de winst en verlies dat zeker zal zorgen voor hun verdere verduurzaming en ontwikkeling.» Bob Fast, CEO van TIP Trailer Services

Bijdragen aan de groei van de vervoerder via dit dienstenplatform is een extra voordeel bovenop de groeimogelijkheden, digitale hulpmiddelen en operationele en administratieve ondersteuning die Fretlink al aan zijn partners biedt.

TIP's aanbiedingen in het dienstenplatform van Fretlink bekeken

TIP en Fretlink bundelen de krachten om de partners van Fretlink exclusieve aanbiedingen te bieden voor full-service trailerverhuur en onderhoud en reparatie bij TIP-werkplaatsen of via zijn mobiele service-units. Bovendien hebben toegang tot de beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens van TIP Delta Park, gelegen in de buurt van Lille in het noorden van Frankrijk. De transportpartners van Fretlink zullen ook profiteren van de 24/7 pechhulp van TIP overal in Europa.

Bovendien geven TIP Frankrijk en Fretlink tot het einde van het jaar vervoerders toegang tot de grootste selectie tweedehands trailers in Europa, waarbij elk voertuig wordt onderhouden of gerenoveerd om te voldoen aan de kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen van TIP. De geïnteresseerde lokale vervoerders zullen profiteren van een brede selectie van toonaangevende fabrikantenmerken en extra voordelen in verband met APK en garantie.

UTA-Fretlink tankkaart

Omdat de kortingen op diesel cumuleren, kunnen koerierspartners die de UTA-Fretlink-kaart gebruiken tijd en geld besparen terwijl ze vracht transporteren in heel Europa. De kaart biedt flexibiliteit bij het tanken, omdat ze profiteren van een multibrand-aanbod en een uitgebreid netwerk van tankstations.

Bovendien zullen ze worden voorzien van een effectief controle-instrument voor het brandstofbeheer van de voertuigen. Tegelijkertijd kunnen ze hun administratieve werklast aanzienlijk verminderen.

Over TIP

TIP Trailer Services biedt klanten uit de logistiek- en transportwereld oplossingen rondom leasing, verhuur, onderhoud, reparaties, en aanvullende diensten die waarde toevoegen. TIP levert producten en diensten vanuit zeventig locaties in Europa, verspreid over zestien landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, TIP bedient klanten van 102 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada.

Over Fretlink

Fretlink verbindt verladers met het grootste netwerk van regionale vervoerders in Europa via een nieuwe standaard voor beheer van vrachtvervoer over land. Dankzij de start-up beginnen deze bedrijven over te schakelen naar toekomstig gebruik en de prestaties van hun organisaties te verbeteren met een alomvattende aanpak gebaseerd op de werkelijke uitdagingen van de markt. Kijk voor meer informatie op https://www.fretlink.com/

2019/11/19

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"Krachtige organisatie TIP Benelux"

TIP is in beweging. Naast de eerdere aankondigingen van één sterk merk, willen we graag laten weten dat...

2021/06/22

"TIP koopt 1000 nieuwe trailers"

TIP heeft recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers...

2021/06/14

"Geef uw trailer een tweede leven"

Door tekorten in de markt zien we dat steeds meer klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om oudere trail...

2021/06/09