Vul een waarde in
Terug

TIP en PEMA bundelen krachten, PEMA maakt nu deel uit van TIP

Transactie versterkt positie in de transport- en logistieke sector

AMSTERDAM - 3 december 2019 - TIP Trailer Services, een portefeuillebedrijf van I Squared Capital en een toonaangevende leverancier van trailerlease, verhuur, onderhoud en reparatie in Europa en Canada, maakt vandaag bekend dat het de overname van PEMA GmbH heeft afgerond. PEMA is een commercieel leasing- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen en levert diensten in België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden en Zwitserland. Het bericht volgt op de aankondiging van 26 juli 2019 waarin bekend werd gemaakt dat de overeenkomst voor de overname van PEMA getekend was met de aandeelhouder.

"Deze mijlpaal verstevigt de sterke punten van TIP en PEMA op het gebied van transport en logistiek en positioneert onze gezamenlijke bedrijven voor diversificatie en groei op lange termijn in overeenstemming met onze strategie", aldus Bob Fast, President en CEO van TIP. “Het gecombineerde bedrijf zal onze versterkte geografische voetafdruk benutten, ons een sterkere aanwezigheid in Duitsland geven, PEMA’s truck lease- en verhuuractiviteiten aansturen, het Europese werkplaatsnetwerk van TIP uitbreiden voor alle klanten en ons dienstenaanbod en netwerk voor klantdekking verbreden. Dit komt zowel werknemers, klanten, partners als aandeelhouders ten goede."

De gecombineerde bedrijven hebben jarenlang ervaring in transport en logistiek in Europa en Canada en ondersteunen de behoeften van klanten gedurende de gehele levenscyclus van trailers, vrachtwagens en wissellaadbakken. Samen hebben ze ongeveer 90.000 trailers en vrachtwagens, en meer dan 100 werkplaatsen. Ze bieden een van de grootste reparatienetwerken in Europa en Canada met 208 mobiele servicewagens en bieden een one-stop-shop oplossing voor een breed scala aan voertuigen. Klanten kunnen profiteren van een naadloze servicepartner in heel Europa en Canada, wat hun vlootbeheer vereenvoudigt en hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van een hoge betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice.

Het management van de gecombineerde bedrijven werkt samen aan een integratieplan om de overname soepel te laten verlopen. Tot de integratie blijven bestaande contracten, services, algemene voorwaarden en processen van kracht bij beide bedrijven.

 

Over TIP

TIP Trailer Services is gespecialiseerd in trailer lease, -verhuur, -onderhoud en -reparatie, evenals andere diensten met toegevoegde waarde voor transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada. Het bedrijf heeft een van de grootste en meest gevarieerde vloten voor verhuur en lease van trailers met meer dan 70.000 opleggers. TIP, met het hoofdkantoor in Amsterdam, heeft ruim 2.000 medewerkers in dienst en bedient haar klanten vanuit 98 locaties verspreid over 17 landen in Europa en Canada.

Over PEMA

PEMA werd opgericht in 1976 en is een commercieel lease- en verhuurbedrijf voor bedrijfsvoertuigen die gespecialiseerd zijn in vrachtwagens en trailers. Er werken ongeveer 440 mensen. PEMA heeft een gevarieerde vloot van meer dan 19.000 eenheden met een brede selectie van topmerken zoals Schmitz Cargobull, Krone en Kögel (trailers) en DAF, Volvo, MAN, Mercedes en Renault (vrachtwagens). PEMA heeft 18 locaties in Noord- en Centraal-Europa, waaronder vier eigen werkplaatsen.

Contact TIP

Media  

Marc Aandeweg
Vice President Sales & Marketing
T +31 (0)20 504 – 1767
M +31 (0)613 114293
marc.aandeweg@tipeurope.com

Investor Relations

Kapil Sharma
Treasury and Investor Relations Director
T +31 (0)20 504 1677
M +31 (0)621 105358
kapil.sharma@tipeurope.com

2019/12/03

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP aanwezig op Transpro Waregem"

Op 1 en 2 juni is TIP aanwezig op de Transpro in Waregem. Transpro is een nieuwe beurs voor alle actoren ...

2022/05/20

"Eurotunnel opent in samenwerking met TIP een onderhoudsdienst in C..."

Ons TIP-team in Frankrijk is onlangs een samenwerking aangegaan met Eurotunnel om een nieuwe mobiele onde...

2022/03/11

"Nieuwe trailers geleverd bij TIP"

Eerder communiceerden we al dat TIP recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers heeft besteld voor de vloot in ...

2021/11/11