Vul een waarde in
Terug

TIP Antwerpen steunt Optifuel Challenge

Afgelopen week heeft TIP Antwerpen de Optifuel Challenge gesteund met de inzet van twee schuifzeiltrailers. De Optifuel Challenge is een wedstrijd rond ecologisch rijden georganiseerd door Renault Trucks.

Tijdens het evenement gaan chauffeurs de uitdaging aan om een parcours zo zuinig mogelijk af te leggen in een Renault Trucks T High gecombineerd met een geladen schuifzeiltrailer van TIP. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

TIP steunde zowel het evenement voor België als voor Luxemburg met de inzet van de trailers. Voor TIP een mooi doel om te steunen, aangezien duurzaamheid in de sector een groot en steeds belangrijker wordend thema is. Ook bij TIP staat het thema centraal, zo wordt er steeds meer aandacht besteed aan onder andere het inzetten van data om zo de CO2 uitstoot te beperken.

Dit jaar organiseerde Renault Trucks voor de vijfde keer het evenement. De wedstijd illustreert perfect in welke mate Renault Trucks zich samen met de chauffeurs inzet om het verbruik vanaf de eerste kilometer duurzaam te verlagen dankzij een globale benadering voor voertuig, chauffeur en services. Aan de vorige editie namen 3.000 chauffeurs van 2.300 bedrijven uit 29 landen deel. De chauffeur die erin slaagt om de eerste podiumplaats te bemachtigen, krijgt de eer om zijn land te vertegenwoordigen op de internationale finale in oktober 2019. De grote winnaar van de internationale finale rijdt naar huis met een nieuwe Renault Trucks T High. (Renault Trucks)

Kijk voor meer informatie op http://www.optifuelchallenge.be/

Bekijk een compilatie van de dag via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=rlfiixc88sI&feature=youtu.be

2019/07/04

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"Krachtige organisatie TIP Benelux"

TIP is in beweging. Naast de eerdere aankondigingen van één sterk merk, willen we graag laten weten dat...

2021/06/22

"TIP koopt 1000 nieuwe trailers"

TIP heeft recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers besteld. De bestelling bestaat uit meerdere type trailers...

2021/06/14

"Geef uw trailer een tweede leven"

Door tekorten in de markt zien we dat steeds meer klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om oudere trail...

2021/06/09