Vul een waarde in
Terug

Nieuwe trailers geleverd bij TIP

Eerder communiceerden we al dat TIP recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers heeft besteld voor de vloot in de Benelux. De eerste trailers zijn nu geleverd en klaar voor verhuur aan onze klanten. Het grootste deel van de bestellingen zal de komende maanden worden geleverd. Het gaat om diverse soorten trailers zoals schuifzeiltrailers, box-trailers en containerchassis, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

2 blauwe TIP schuifzeiltrailers

Eerdere bestellingen

Het afgelopen jaar zijn de levertijden bij trailerfabrikanten enorm opgelopen. Belangrijkste oorzaken hiervan zijn de toegenomen vraag naar vervoerscapaciteit naast achterblijvende productie van nieuwe trailers door het tekort aan grondstoffen zoals staal en aluminium.

Bij onze klanten zagen we al snel een toename in de vraag naar huurtrailers. Het aantal beschikbare trailers in onze vloot nam hierdoor in snel tempo af. Om onze klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen, hebben wij eind vorig jaar een eerste bestelling geplaatst van 250 nieuwe trailers. Begin dit jaar hebben wij hier nog eens 750 trailers aan toegevoegd. De bestellingen die we plaatsten, bestaan uit verschillende typen trailers van diverse trailerfabrikanten, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Eerste leveringen

De eerste trailers zijn ondertussen geleverd. Het gaat hierbij om diverse typen trailers met uiteenlopende specificaties waaronder containerchassis, gensets, schuifzeiltrailers, koeltrailers en kastentrailers. Tot het einde van het jaar ontvangen wij nog ruim 100 trailers die meteen beschikbaar zijn voor de verhuur. De overige trailers zullen in de eerste helft van 2022 worden geleverd.

De volgende aantallen en typen trailers, met uiteenlopende specificaties, verwachten wij in 2021 en 2022. De trailers zijn nog beschikbaar:

  • Schuifzeiltrailer (mega en standaard): 50 stuks
  • Genset: 25 stuks
  • Koeltrailer (standaard en double stock): 20 stuks
  • Tankoplegger (ADR en bulk): 25 stuks
  • Box trailer (standaard, double stock): Ruim 100 stuks
  • Containerchassis (30ft ADR, 40/45ft, Multi): Ruim 150 stuks

Reserveer je trailer

We verwachten dat de schaarste en onzekerheid in de trailermarkt de komende periode nog zal aanhouden. Dit zien wij ook terug in de vele aanvragen die we voor de komende periode hebben staan. Dit geldt ook voor trailers die we nog binnen moeten krijgen.

Wie tegen eind 2021 of begin 2022 extra trailers nodig heeft, doet er goed aan om alvast de nodige trailers te reserveren. Neem hiervoor contact op met je vaste TIP contactpersoon of vraag een offerte aan via onze website

Heb je iets oudere trailers in je vloot? Overweeg dan om deze op te knappen. Een renovatie kan vaak snel uitgevoerd worden en is ook nog eens een duurzame oplossing. In onze werkplaatsen kan je terecht voor het opknappen van trailers. Vind hier meer informatie of neem contact met ons op.

Vraag een offerte aan

TIP koeltrailers op een rij

2021/11/11

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP aanwezig op Transpro Waregem"

Op 1 en 2 juni is TIP aanwezig op de Transpro in Waregem. Transpro is een nieuwe beurs voor alle actoren ...

2022/05/20

"Eurotunnel opent in samenwerking met TIP een onderhoudsdienst in C..."

Ons TIP-team in Frankrijk is onlangs een samenwerking aangegaan met Eurotunnel om een nieuwe mobiele onde...

2022/03/11

"Krachtige organisatie TIP Benelux"

TIP is in beweging. Naast de eerdere aankondigingen van één sterk merk, willen we graag laten weten dat...

2021/06/22