Vul een waarde in
Terug

Krachtige organisatie TIP Benelux

TIP is in beweging:

  • Krachtig servicenetwerk met 13 locaties
  • 000 trailers op de weg
  • Nieuwe trailers besteld
  • Landelijk dekkend onderdelennetwerk

En dat alles onder 1 naam: TIP

Via dit bericht willen wij onze relaties, klanten, perscontacten een wijziging communiceren.

Rogier Laan, Algemeen Directeur TIP Benelux, en Jan van Vugt, Directeur Services, gaan de succesvolle koers van TIP in de Benelux implementeren in meerdere regio’s. Ze zullen dit doen vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Lees hieronder wie Rogier en Jan gaan opvolgen.

Algemeen Directeur

Rogier zal worden opgevolgd door Peter Jan Troost vanaf 1 juni. Peter Jan zal na 13 jaar afwezigheid terug worden verwelkomd bij TIP. Hij begon als Key Account Manager bij TIP in de Benelux, werd vervolgens Sales Manager voor TIP Frankrijk, waarna hij terugkeerde naar Nederland als Business Development Manager. In zijn laatste rol werkte hij als VP voor TIP Oost-Europa. Sindsdien bekleedde hij senior managementfuncties bij UTC, Imtech, Honeywell en Habasit. Meest recentelijk bekleedde hij de functie van General Manager voor Boels Industrial Benelux en Duitsland, een toonaangevend verhuurbedrijf voor apparatuur voor stroom, verlichting, luchtlassen, hijs- en hefapparatuur en gereedschappen voor industriële klanten.

Peter Jan heeft een Master of Business Management (Bedrijfskunde) behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Peter Jan over zijn terugkeer: ‘Ik heb mijzelf als doel gesteld om onze dienstverlening in Trailer Fleet Management verder uit te breiden en te optimaliseren om onze klanten en potentiële klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en ik heb hier ontzettend veel zin in’.

Peter Jan Troost

Operationeel Directeur

Jan zal vanaf heden worden opgevolgd door Bas Meijer. Na zijn opleidingen Logistics & Economics aan de Hogeschool van Nijmegen en een Master of Science in European Logistics, Transport en Distribution aan de Universiteit van Westminster, is Bas ruim 17 jaar werkzaam geweest bij TNT, later TNT Fedex. Bas heeft hier diverse functies bekleed, onder andere als Manager Customs & Clearance. De voorbije 8 jaar was hij als Regional Operations Manager verantwoordelijk voor 3 grote Nederlandse regio’s.

In 2018 heeft Bas de overstap gemaakt naar Suez Recycling & Recovery waar hij vanuit een Regio Logistics Manager positie in korte tijd is doorgegroeid naar de functie van Director Operations.

In zijn carrière heeft Bas zich ontwikkeld tot een sterke people manager die ervaring heeft met het aansturen van grote teams. Door dit te combineren met een sterke focus op operationele en financiële performance en een uitstekende relatie met klanten heeft Bas een trackrecord opgebouwd van operationele optimalisatie.

Bas over zijn komst: ‘TIP is een prachtige organisatie waar mensen centraal staan. Onze collega’s in de werkplaatsen hebben vakmanschap en een persoonlijke service hoog in het vaandel staan. Wij hebben een nationaal netwerk van werkplaatsen met een centraal onderdelenmagazijn. Ik kijk ernaar uit om onze processen verder te optimaliseren, zodat wij onze eigen trailers en uiteraard de trailers van onze klanten optimaal kunnen onderhouden en de klantverwachtingen kunnen overtreffen.’

Bas Meijer

De komst van Peter Jan en Bas zijn een geweldige stap in de verdere ontwikkeling van onze organisatie waardoor wij nog meer de focus leggen in het creëren van nog meer klantgerichte oplossingen. Wij wensen Peter Jan en Bas veel plezier.

2021/06/22

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP aanwezig op Transpro Waregem"

Op 1 en 2 juni is TIP aanwezig op de Transpro in Waregem. Transpro is een nieuwe beurs voor alle actoren ...

2022/05/20

"Eurotunnel opent in samenwerking met TIP een onderhoudsdienst in C..."

Ons TIP-team in Frankrijk is onlangs een samenwerking aangegaan met Eurotunnel om een nieuwe mobiele onde...

2022/03/11

"Nieuwe trailers geleverd bij TIP"

Eerder communiceerden we al dat TIP recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers heeft besteld voor de vloot in ...

2021/11/11