Vul een waarde in
Terug

Geef uw trailer een tweede leven

Schuifzeiltrailer in werkplaats met monteur

Er heerst een grote schaarste aan trailers. Niet alleen in de verhuur- en leasemarkt, maar ook de aankoop van nieuwe trailers kent uitdagingen. Ook bij TIP merken we dit: levertijden van nieuwe trailers lopen op terwijl de vraag naar trailers toeneemt. Door deze schaarste zien wij dat onze klanten steeds vaker zoeken naar mogelijkheden om oudere trailers voor een langere periode in te zetten. Een van deze mogelijkheden is het renoveren van trailers, een dienst die wij in onze eigen TIP werkplaatsen aanbieden.

Renovatie is maatwerk

Staan er trailers op uw terrein die niet meer representatief zijn, waarvan de koeler of laadlift niet meer werkt, of die nog andere mankementen heeft? Wij kunnen er door middel van renovatie voor zorgen dat uw trailers weer meerdere jaren de weg op kunnen.

Bij trailerrenovatie worden trailers opgeknapt.  Dit kan zowel gedeeltelijk als compleet. Het renoveren van een trailer is altijd maatwerk en is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het merk en type trailer, het bouwjaar, gebruik van de trailer en extra’s zoals een laadlift of een koeler.

Bij TIP werken verschillende experts op het gebied van trailerrenovatie. Samen met u kijken zij naar de diverse factoren en uw wensen om een gepast voorstel te doen. Bij TIP hebben we jarenlange ervaring opgebouwd in het reviseren van trailers. We weten dus dat de total cost of ownership (TCO) een grote rol speelt in de keuzes die u maakt voor uw trailervloot. In het geval van trailerrenovatie, is de TCO sterk afhankelijk van de staat van de opleggers en het werk dat moet worden uitgevoerd. Is de renovatie van uw trailer bijvoorbeeld alleen cosmetisch of moeten we ook diverse technische updates uitvoeren? Het is duidelijk dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat, maar dat we voor iedere klant een op maat gemaakt voorstel uitwerken. Door onze ervaring kunnen we u hier gepast advies geven.

Bovendien beschikken we over een landelijk netwerk.  Er is dus altijd een locatie bij u in de buurt. Hierdoor kunnen wij snel een passend aanbod doen voor het opknappen van uw trailers om deze weer zo snel mogelijk voor een langere periode de weg op te helpen.

Diverse aantrekkelijke voordelen

Heeft u een trailer staan die nog niet is afgeschreven maar wel toe is aan een goede opknapbeurt? Dan kan renoveren voor u een goede oplossing zijn. Hiermee kunt u de trailer langer inzetten. U bespaart bovendien op kosten van de aanschaf van een nieuwe trailer. Voornamelijk in de huidige tijden van krapte in de markt kan trailerrevisie een gunstige optie zijn. U heeft namelijk snel de beschikking over goed materieel. Een renovatie kan snel uitgevoerd worden, wat ervoor zorgt dat u uw bedrijf draaiende kunt houden. Bovendien werken onze werkplaatsen uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige onderdelen, ook bij het renoveren van trailers. U bent dus verzekerd van een lange levensduur. Na het renoveren van een oplegger is deze weer competitief met de nieuwste trailers en kan de trailer opnieuw jarenlang gebruikt worden.

Meer informatie

Wenst u kosten te besparen maar toch over goed materieel te blijven beschikken in deze schaarse tijden? Dan is TIP de partij voor u.

Heeft u interesse in trailerrenovatie of bent u benieuwd of het renoveren een geschikte optie is voor uw trailers? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of neem contact op met ons team van servicespecialisten. Zij geven u graag vrijblijvend een passend advies.

2021/06/09

Deel dit nieuwsartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerd nieuws

"TIP aanwezig op Transpro Waregem"

Op 1 en 2 juni is TIP aanwezig op de Transpro in Waregem. Transpro is een nieuwe beurs voor alle actoren ...

2022/05/20

"Eurotunnel opent in samenwerking met TIP een onderhoudsdienst in C..."

Ons TIP-team in Frankrijk is onlangs een samenwerking aangegaan met Eurotunnel om een nieuwe mobiele onde...

2022/03/11

"Nieuwe trailers geleverd bij TIP"

Eerder communiceerden we al dat TIP recentelijk ruim 1000 nieuwe trailers heeft besteld voor de vloot in ...

2021/11/11