Vul een waarde in
Terug

Top 5 tips voor het kopen van een gebruikte trailer of truck

Het kopen van een gebruikte truck of trailer is voor veel bedrijven een aantrekkelijke bedrijfsinvestering. Maar net als bij het kopen van een nieuwe truck of trailer, vergt het wat zoekwerk om de juiste gebruikte trailer of truck te vinden.

Voordat u gaat investeren, zijn er verschillende elementen waar u over na kunt denken en die u kunt controleren om het voertuig te vinden dat het beste bij past bij uw behoeften. Hoewel deze taak misschien overweldigend lijkt, zijn hier enkele stappen die u kunt volgen om de beste aankoop te doen.

2 mannen met checklist bij achterkant van trailer

 1. Maak een lijst met uw specifieke behoeften

Een eerste stap wanneer u overweegt om een gebruikte trailer of truck te kopen, is ervoor te zorgen dat u weet op welke specifieke kenmerken en prijsklasse u moet letten bij het zoeken.

Daarom raden wij u de volgende dingen aan:

 • Maak een lijst van uw vereisten en beperk uw zoekopdracht tot een paar mogelijke opties
 • Bepaal het budget of de prijsklasse waar u zich prettig bij voelt
 • Maak een lijst van alle dealers in je regio

Door deze eenvoudige checklist te volgen, kunt u zich beter voorbereiden om het juiste voertuig te vinden en een slimmere investering te doen.

 1. Selecteer een betrouwbare leverancier

De volgende stap in het proces is het vinden van de beste dealer om u deskundige hulp te bieden en het voertuig dat het beste bij uw bedrijf past. We raden u aan om uw wensen aan enkele dealers door te geven om erachter te komen hoe gemakkelijk bereikbaar de voorraad gebruikte trailers bij elke dealer is.

Om vervolgens uw dealer te kiezen, kijkt u naar zowel goede als slechte beoordelingen. Andere kopers kunnen goede informatiebronnen zijn. Daarnaast kunt u dealers volgen op social media om op de hoogte te blijven van hun laatste aanbiedingen en deals.

trailer met technische iconen

 1. Controleer de geschiedenis van het voertuig

Zodra u het tweedehands voertuig dat u wilt kopen hebt gevonden, onderzoek en beoordeel dan de historie en de huidige staat van de truck of trailer.

Onderzoek de algehele staat van het voertuig, inclusief het bouwjaar, hoe lang het in dienst is geweest en waarvoor het eerder is gebruikt. Informeer naar onderhouds- en olieverversingsgegevens, evenals de geschiedenis van ongevallen en onderhoud en eventuele recente aanpassingen. Als deze gegevens in een vroeg stadium duidelijk zijn, kunt u op de lange termijn tijd en geld besparen.

Over het algemeen is er geen standaard norm voor servicegeschiedenis. Goed onderhouden trailers moeten echter een rapport hebben dat de dealer of de vorige eigenaar kan geven.

 1. Bekijk de essentiële onderdelen

Het is van groot belang om de truck of trailer vanuit technisch oogpunt goed na te kijken. Het aantal kilometers van de truck kan een sterke voorspeller zijn van de geschiktheid van het voertuig in combinatie met andere criteria, zoals uw persoonlijk toekomstig gebruik. Over het algemeen moet u op de volgende onderdelen letten:

 • Banden
 • Wiel/as (olie/vet, goed gesmeerd)
 • Remmen en vering (voering, blokken, ABS)
 • Vloeren
 • Elektrisch systeem trailer (verlichting)
 1. Regel uw financiële- en verzekeringsplan

Als u eenmaal heeft besloten om door te gaan met de aankoop, moet u rekening houden met enkele aanvullende financiële elementen om een goede inschatting te kunnen maken van uw volledige investering. Denk hierbij onder andere aan de onderdelen die mogelijk vervangen moeten worden. Zoek de juiste leveranciers en schat de prijzen in om een ​​volledig beeld te krijgen van de toekomstige kosten. Als het gebruikte voertuig dat uw wilt kopen een limited edition is, raden we u aan om ten minste twee onderdelenleveranciers te zoeken.

Vergeet bovendien niet dat niet alle kredietverstrekkers dezelfde criteria hanteren als het gaat om het goedkeuren van financieringsplannen en dat niet alle soorten gebruikte trucks en trailers door alle kredietverstrekkers worden goedgekeurd. Hetzelfde geldt voor verzekeringsprijzen, aangezien u rekening moet houden met de beschikbare criteria en dekkingen.

Vind uw gebruikte trailer of truck met TIP

TIP is een toonaangevende leverancier van trailerservices in Europa en Canada. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn we experts in het leveren van alle diensten die een klant nodig heeft tijdens de gehele levensduur van een trailer. Onze TIP Sales teams bieden diverse gebruikte trailers, trucks en wissellaadbakken van een grote variatie aan merken (Schmitz, Krone, Kogel, Lamberet, SDC, Volvo, DAF, SOR, Fruehauf).

Alle trucks en trailers worden in de meeste gevallen verkocht zoals ze zijn, maar onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen uitgevoerd worden in onze eigen 115 werkplaatsen in heel Europa en Canada. Neem een kijkje op tip-sales.com om te zien welke tweedehands trucks en trailers er beschikbaar zijn. Of neem contact op met een van onze salesmanagers om uw specifieke wensen en budget te bespreken.

2022/01/06

Deel dit kennisartikel

Maandelijks magazine

Wil je meer weten hoe je wagenpark met je bedrijf meegroeit of hoe je deze zo efficiënt mogelijk inzet? Schrijf je dan in voor ons maandelijks magazine.

Schrijf je in voor ons maandelijks magazine. Wij leren dagelijks veel van onze klanten en willen deze ervaringen graag met je delen.

Door dit formulier in te dienen, ga ik ermee akkoord dat tip mijn klantgegevens verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van TIP.

Gerelateerde kennisartikelen

"Beheer uw trailerprestaties door middel van relevante onderhoudsop..."

Of u nu een grote of een kleine trailervloot heeft, het goed onderhouden van een trailervloot is van groo...

2022/04/07

"Duurzame reis: uitdagingen en oplossingen"

Om een "klimaatcatastrofe" te voorkomen, moet de temperatuurstijging volgens wetenschappers binnen de 1,5...

2022/03/24

"Waar en wanneer dan ook, wij helpen u!"

Een internationaal netwerk maakt het mogelijk om je klanten overal goed te bedienen. TIP is een pan-Europ...

2022/02/22