Vul een waarde in
 • Netherlands
  • Dutch
  • English
 • United Kingdom
  • English

Trailer verhuur

“Bij TIP hebben we verschillende typen trailers direct beschikbaar voor de verhuur.”

Voor iedere huurbehoefte kunnen we u bij TIP een passende oplossing bieden. We hebben een uitgebreide vloot met diverse soorten trailers die zowel voor de korte als de lange termijn te huur zijn.

 • Diverse soorten trailers direct beschikbaar
 • Onderhoud inbegrepen in huurcontract
 • Ontvang snel een offerte

Huuroplossingen

Bij TIP helpen we klanten al meer dan 50 jaar met verschillende soorten huuroplossingen voor zowel de korte als de lange termijn. Of u nu één trailer nodig hebt ter vervanging van uw eigen trailer, of u moet seizoenspieken opvangen, voor iedere behoefte hebben we een passende oplossing tegen concurrerende prijzen.

Uitgebreide vloot

Wij hebben een groot assortiment dat bestaat uit verschillende soorten trailers, zoals koeltrailers, schuifzeiltrailers, containerchassis en boxtrailers. Onder de hoofding ‘Materieel’ staat een uitgebreid overzicht. Vindt u niet direct wat u zoekt? Laat het ons dan weten, door onze grote vloot hebben we veel verschillende soorten trailers waardoor we u altijd een passende oplossing kunnen bieden. U kunt ook bij TIP terecht wanneer u niet zeker weet welke trailer geschikt is voor uw specifieke behoeften. Wij denken graag met u mee over wat de best passende oplossing is voor uw vraag.

Onze trailers zijn op te halen bij onze vestigingen, verspreid door het hele land. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging in onze locatiezoeker.

Onderhoud

Bij al onze huurovereenkomsten op korte termijn (korter dan 365 dagen) is volledig onderhoud inbegrepen. Dit omvat het onderhoud en de normale slijtage van banden, as- en remonderdelen, onderdelen van koeleenheden, andere onderdelen en pechverhelping. Al het onderhoud en de herstellingen worden uitgevoerd bij een van onze eigen werkplaatsen of bij onze erkende partners verspreid door het hele land. Onze trailers worden volgens de strengste eisen onderhouden en hebben allemaal een geldige technische keuring. 

Trailer lease

TIP biedt een groot aanbod aan trailers met flexibele financieringsopties, waaronder lease met koopoptie en sale en lease back.

Trailer onderhoud en herstellingen

Bij TIP bieden we verschillende onderhouds- en hersteldiensten. Dit kan zowel op basis van een contract als vrijblijvend geval per geval. Al het onderhoud en de herstellingen worden uitgevoerd bij een van onze eigen werkplaatsen of bij onze erkende partners verspreid door het hele land.

Pechverhelping

TIP biedt uitgebreide pechverhelping voor uw trailers in heel Europa. Wij zorgen elke dag van het jaar 24 uur op 24 voor de nodige ondersteuning. Onze gekwalificeerde medewerkers kunnen u bij pech helpen in 18 verschillende talen, zodat uw chauffeur zo snel mogelijk weer de weg op kan.

Wat is huur?

Als u een trailer, tankoplegger of ander type materieel wil huren voor een periode van minder dan 12 maanden, dan wordt dit beschouwd als huur. Wanneer u langer dan 12 maanden wil huren, raadpleeg dan onze leaseopties.

Welke soorten trailers hebben jullie in de vloot?

We hebben een uitgebreide vloot met trailers. Het grootste deel van onze vloot wordt hier weergegeven. Zit er niet tussen wat u zoekt? Laat het ons dan weten, dan bekijken we samen met u onze uitgebreide mogelijkheden.

Zijn alle soorten trailers op de website beschikbaar voor verhuur in mijn land?

Ja, alle soorten trailers die onder de hoofding 'materieel' staan, zijn beschikbaar voor verhuur.

In welke landen kan ik huren?

Het is bij ons mogelijk om in verschillende landen te huren. Bekijk onze kaart om onze servicepunten bij u in de buurt te vinden.

Ik kan geen TIP vestiging in mijn land vinden. Kan ik wel trailers bij TIP huren?

Als u zich buiten onze servicelocaties bevindt, is het soms mogelijk om een trailer te huren en deze op een andere vestiging op te halen. In onze locatiezoeker kunt u de dichtstbijzijnde vestiging vinden of het land waarin u wilt huren, neem vervolgens contact met ons op om uw opties te bespreken.

Wat is de huurprijs voor een dag/week/maand en wat zijn de betaalvoorwaarden?

Onze huurprijzen zijn afhankelijk van het soort trailer dat u nodig hebt. Vraag een offerte aan en we komen bij u terug met een passende aanbieding.

Ik wil graag een trailer, tankoplegger of ander type materieel huren. Wat is de eerste stap?

Vertel ons wat u zoekt en wij zullen u een passende oplossing bieden.

Waar kan ik mijn gehuurde trailers ophalen?

We hebben verschillende vestigingen verspreid door het hele land, hier kunt u de gehuurde trailers ophalen. Raadpleeg onze locatiezoeker voor al onze TIP locaties. Heeft u al een huurcontract afgesloten? Dan staat hierin uw afhaallocatie vermeld.

Kunnen jullie mij aanvullende informatie sturen over een specifiek soort trailer?

De meeste informatie is te vinden op onze materieel pagina. Wanneer u aanvullende informatie nodig hebt, laat het ons dan weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Waar kan ik mijn gehuurde trailers terugbrengen?

Onder de standaardvoorwaarden moet u de trailer terugbrengen naar dezelfde vestiging als waar u de trailer hebt opgehaald. We kunnen op verzoek uitzonderingen maken, maar hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn. Neem in dit geval contact op met uw TIP contactpersoon.

Wat zijn de voorwaarden voor het terugbrengen van gehuurde trailers?

Bekijk onze slijtagevoorwaarden.

Wat zijn de huurvoorwaarden?

We hebben standaard voorwaarden, deze maken deel uit van het contract en worden bij elk nieuw contract gevoegd. We kunnen ze u ook op verzoek toezenden.

Hoe lang duurt het om een huurovereenkomst te formaliseren?

Als u nog geen account in ons systeem hebt, dan zullen er een aantal stappen nodig zijn om uw profiel te voltooien. Start het proces door uw offerte aan te vragen.

Kan ik een trailer huren die hoger is dan 4 meter?

Dit hangt af van het land waarin u zich bevindt. Europese Standaard Equipment is 4000mm op basis van schotelhoogte tussen 1120 – 1150mm.
Dit zijn de Europese hoogteverordeningen per land:
UK = Geen limiet
IR = 4,25 m
NL = 4,0 m
BE = 4,0 m (1%)
LU = 4,0 m
FR = Geen limiet
ES = 4,0 m
PT = 4,0 m (Container 4,4m)
NO = Geen limiet
FI = 4,2 m
EE = 4,0 m
SW = Geen limiet
DK = 4,0 m
PL = 4,0 m
GE = 4,0 m
CZ = 4,0 m
HU = 4,0 m
AU = 4,0 m
IT = 4,0 m (Container 4,3 m)
GR = 4,0 m
Vertel ons waar u naar op zoek bent en we helpen u met uw aanvraag.

Heeft de trailer die ik huur een geldige technische keuring?

Ja, we voorzien onze klanten altijd van goedgekeurde trailers met technische keuring.

Wat zit er in een full service huurcontract?

Full Service omvat onderhoud en normale slijtage van: banden, as- en remonderdelen, onderdelen van koeleenheden, andere onderdelen en pechverhelping en is verplicht voor alle verhuringen korter dan 365 (driehonderdvijfenzestig) dagen.

Schuifzeiltrailer

Een schuifzeiltrailer is het meest voorkomende type trailer. Het heeft flexibele zijkanten (zeilen) en is geschikt voor vrijwel al het transport.

Koeltrailer

Een koeltrailer is een geïsoleerde kastentrailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen.

Boxtrailer

Een kastentrailer is een van de meest voorkomende trailers in het wegtransport. Het is een veilige oplossing voor het vervoer van waardevolle of breekbare lading.

Containerchassis

Een chassis is een aanhangwagenframe dat containers kan vervoeren.

Tankoplegger

Een tankoplegger is een trailer die vloeistoffen of poeder kan vervoeren.

Vacuüm Truck combi

De Vacuüm Trucks beschikken over een combinatie van hogedruk- en vacuümreiniging, welke toepasbaar zijn op het gebied van rioolonderhoud en -reiniging.