Vul een waarde in
  • Netherlands
    • Dutch
    • English
  • United Kingdom
    • English

Geschiedenis - old

1968 Verhuurdiensten

TIP begon als Transport Pool met vestigingen in Nederland en Canada.

In 1968 opende het Amerikaanse Transport Pool zijn eerste internationale vestiging in het Verenigd Koninkrijk en een hoofdkantoor in Rotterdam. Dat is het begin van het concept van trailerverhuur.

1971 Transport Pool genoteerd op Nasdaq

In 1971 werd een holding van Transport Pool op de NASDAQ genoteerd.

In dit jaar opende Transport Pool vestigingen in België.

1975 Transport Pool overgenomen door Gelco Corporation uit Minneapolis (V.S.)

In 1975 kwam Transport Pool op de Ierse en Zweedse markten.

Toen de recessie in 1975 toesloeg, dook de koers naar 2 dollar per aandeel. Gelco Corporation uit Minneapolis, een bedrijf dat auto's en vrachtwagens aan grote bedrijfswagenparken verhuurde, bood 5 dollar per aandeel (ongeveer 30 miljoen dollar). Het bedrijf, met op dat moment ongeveer 500 werknemers, werd verkocht.

Onder het toezicht van Gelco veranderde er weinig aan de werking van Transport Pool.

1976 Transport International Pool

De naam TIP veranderde in Transport International Pool Inc (TIP)

1986 Verkocht aan een management- en beleggersconsortium

In de jaren tachtig begon TIP te groeien in de Scandinavische landen waarbij Denemarken en Finland aan de geografische portfolio werden toegevoegd. In het begin van de jaren tachtig exploiteerde TIP een wagenpark bestaande uit meer dan 14.000 trailers en chassis voor containers vanuit meer dan 60 vestigingen in heel Europa.

Gelco's overname van CTI Container Corporation leidde tot financiële verliezen die uiteindelijk niet door de winst van TIP konden worden gecompenseerd. In 1986 en 1987 rapporteerde Gelco verliezen van respectievelijk 6,4 en 4,9 miljoen dollar. Om zich te herstellen, verkocht Gelco TIP Europe in 1986 aan een management- en beleggersconsortium.

1989 Genoteerd op de aandelenbeurs in Amsterdam en Londen. Euronext

De door TIP voltooide management buy-out werd door HAL als externe investeerder ondersteund. Werknemers konden aandelenopties kopen.

1993 Overgenomen door GE Capital

Vóór de overname bezat TIP een wagenpark van ongeveer 11.000 activa en was het bedrijf actief in de volgende landen: V.K. en Ierland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Finland, Zweden, Nederland en België.

In 1993 werd TIP een op zichzelf staande afdeling van GE Capital.

Na deze overname werd het bedrijf omgevormd tot een lease- en verhuurbedrijf met volledige dienstverlening. TIP begon het bedrijf uit te breiden en de processen kregen meer structuur. Het belangrijkste doel was nummer 1 te worden op het gebied van verhuur en leasen van trailers. Laurie Weisheit was toen CEO.

TIP lanceerde in 1993 ook verkoopactiviteiten voor het opnieuw op de markt brengen van trailers.

 1997 Overname van CTR

Vóór en tijdens deze overname begon TIP met activiteiten in Noorwegen, Italië, Spanje en Oostenrijk. Het V.K. had nog steeds het grootste wagenpark, met grote aantallen bestelwagens, en Duitsland bleef de op één na grootste markt.

In 1997 verwierf TIP de groep Central Rentco (CTR), een verhuur- en leasebedrijf met activiteiten verspreid over heel Europa. Met deze overname breidde TIP zijn wagenpark uit met ongeveer 22.000 extra eenheden.

2003 Bob Fast benoemd als CEO

Bob trad in 1982 in dienst bij GE en bekleedde leidende posities in een aantal afdelingen van GE, waaronder functies in financiën, verkoop, bedrijfsontwikkeling, marketing, leasing en algemeen bestuur. In 2003 werd hij benoemd tot directeur van TIP.

In 2003 groeide het wagenpark uit tot 67.000 trailers.

Rond hetzelfde jaar werd TIP actief in Oost-Europese landen, zoals Polen, Roemenië en Tsjechië.

2007 Onderhoud bij TIP

In 2007 sloot TIP een overeenkomst af voor onderhoudsdiensten van derden.

Het V.K. was de eerste regio die zijn interne werkplaatsen en technici inschakelde. Dit begon aan het einde van 2006. De meeste locaties werden aan het einde van 2007 voltooid en omvatten enkele mobiele service-eenheden (MSU's). Later werd dit op Europees niveau doorgevoerd. Fleet-Care werd opgericht als vervollediging van het aanbod van diensten en het kon afzonderlijk worden aangeschaft.

2007 - Dienst Pechhulp service

De dienst pechhulp service van TIP werd in geheel Europa een zelfstandige dienst.

2008 Piek in eigen trailerwagenpark met 79.000 eenheden

 2013 Overgenomen door HNA-groep

HNA Group Company Limited (HNA) uit China, een toonaangevend, gediversifieerde industriële en dienstverlenende onderneming, nam de TIP Trailer Services-groep (TIP) over. Op dat moment exploiteerde TIP een netwerk van 48 vestigingen in 16 Europese landen en bezat en beheerde het bedrijf een wagenpark van 48.000 eenheden.

2014 Securitisatie- en herfinancieringsfaciliteiten overeengekomen

TIP profiteerde van een gunstige financieringsmarkt om zijn liquiditeit uit te breiden en tegelijkertijd de kosten aanzienlijk te verlagen en financiering te diversifiëren.

2014 - Trailer inspectie-app

In 2014 werd een smartphone-app gelanceerd voor exploitanten van wagenparken van trailer om online inspectierapporten te maken met functies voor foto's, zoeken, delen en vergelijken.

2015 Managementovereenkomst voor Grayrentals, overname van Train Trailers en THT

2015 - Grayrentals

TIP ondersteunde HNA bij de overname van de trailerverhuur- en verhuuractiviteiten van Grayrentals in Hull, Verenigd Koninkrijk.

2015 - Toscon

Toscon biedt landelijke dekking voor reparatie en onderhoud van trailers..

In 2015 heeft de overname van Toscon de TIP-opbrengsten en onderhoud van derde partijen in Nederland bijna verdubbeld.

2016 - Train Trailer

In 2016 heeft TIP Trailer Services Group Train Trailer Rental Ltd overgenomen, een Canadese aanbieder van trailerverhuur, leasing en opslag.

2016 - THT

In 2016 heeft TIP Trailer Services het Nederlandse verhuur- en leasemaatschappij Twan Heetkamp Trailers (THT) overgenomen, met een vloot van ongeveer 3.000 trailers in heel Europa.

 2018 TIP 50-jarig jubileum

In 2018 vierde TIP haar 50-jarig jubileum

2018 Overgenomen door I Squared Capital

I Squared Capital (ISQ), een onafhankelijke wereldwijde investeringsbeheerder, heeft 100 procent belang in TIP Trailer Services verworven van HNA Group (International) Company Limited.